Чăваш чĕлхипе республикӑн пӗрлехи экзаменне 2020 çулта тытма хатӗрленер

Сисмерӗмӗр – чӳк уйӑхӗ вĕçленсе те пырать. Çитес ҫул шкултан вӗренсе тухакансем экзамен тытма хатӗрленме пуҫларӗҫ ӗнтӗ. Чăваш чĕлхипе 2020 çулта тытмалли республикӑн пӗрлехи экзаменӗн тĕслĕх вариантне, тӗрӗслевпе хаклав материалӗсен спецификацийӗпе кодификаторне, изложени тексчĕн аудиофайлне Вĕренӱ институчĕн сайтĕнче «Республикăн пĕрлехи экзаменĕ» («Единый республиканский экзамен») баннерта вырнаçтарнă.

Ҫак материалах РЦНОТ сайтӗнче http://ege.cap.ru/sitemap.aspx?id=2597356 адреспа тупма пулать.

Республикӑн пӗрлехи экзаменне ирттермелли тӗрӗслевпе хаклав материалӗсен тĕп тĕллевĕ – 9 класс пĕтерекен ачан чӑваш чӗлхипе пухнӑ пĕлĕвне пĕтĕмĕшле аттестаци картинче хакласси.

Тӗслӗх варианта 9-мĕш класс пӗтерекенсене пулас экзамен тытӑмӗпе тата йӗркипе паллаштарма хатӗрленӗ: экзамен ĕçĕн тытăмне ăнлантарнă, ӗҫсен формипе шутне кăтартнă, экзамен ĕçĕсене хакламалли критерисене палăртнă. Пĕлÿ содержанийĕн элеменчĕсене ҫавӑн пекех кодификаторта ҫырса панӑ.

Экзамен 3 пайран тăрать.

1-мĕш пайра – итленĕ текста çывăх изложени çырмалла.

2-мĕш пайра – панă текста тимлĕ вуламалла та ыйтусене хуравламалла. Аса илтеретпĕр, 2020 çулхи экзамента темиçе хуравран пĕрне суйласа илмелли 7 ĕç тумалла.

Экзамен ĕçĕн 3-мĕш пайĕнче – итленĕ тата вуланă текстсем тăрăх калăпăшĕ енчен пысăках мар ăслав сочиненийĕ хайламалла.

Вӗренекенсен пӗлӗвӗпе хӑнӑхӑвӗсене экзаменра тулли те ирĕклĕ хуравлаттарса (изложени тата сочинени çырса) тата хатĕр хуравсенчен пĕрне суйлаттарса тӗрӗслеҫҫӗ.

Усă курăр, ачасене экзамена хатĕрленме пулăшăр.

БУ ЧР ДПО "Чувашский республиканский институт образования" Минобразования Чувашии
28 ноября 2019

Управление образования и молодежной политики администрации Урмарского района