Твердой дорогой

“Кун-ёул=н в\ё\мс\р ёавр=­н=­м\нче в=х=т иртни сис\нмест? Кунпа ё\р ылмаш=нать? Кашни кун ё\нни патне йых=рать”: - тет Виталий Вениаминович иртн\ ёула аса илсе?

50 ёул каялла Вениамин Нестерович Нестеров ёемйинче Виталий ятл= ыв=л ача ёуралн=? Кил хуёи чукун ёул ёинче: ам=ш\ Христина Алексеевна Ёитм\шри фельдшер пункт\нче медицина сестринче \ёлен\? В\сем 1963 ёулч­чен Тупах разъезд\нче пу­р=нн=? Каярахпа В=рмар поселок\нче ёурт лартсан: ёемье куёса килн\?

Виталий В=рмарти икк\м\ш в=там шкулта в\ренме пуёлать? Т=р=шать ача: .ркенмест? Асл= классене ёитсен хими: физика предмеч\семпе районти олимпиа­д=сенче малти выр=нсене йыш=нать? Республик=ри =м=ртусене хут­ш=нать? Шкула =н=ёл= в\­ренсе п\терсен т\рл\ ё\рте в=й ху­рать? 1973 ёулта Хусанти патшал=х университеч\н студенч\ пулса т=­рать? Ик\ ёул в\­ренсен =на салтака илсе каяёё\? Ч=ваш каччи аякри Х\велтух=ё\нче служ­б=ра пулать? Комсомол организаций\н секретарьне суйлаёё\? Командирсемпе начальниксем служб=ра пал=рн=ш=н тав хуч\семпе хисеп грамотисем парса чыс тун=? 1977 ёулта салтак ти­в\ёне татса килсен: =на т.рех комсомол райкомне инструктора \ёлеме илеёё\? Каярахпа пай заведующине куёараёё\? Ёак=нтан пуёланать те ун=н пурн=ёри явапл= тапх=р\? В=л в=­х=тра: 1980 ёулта районти комсомол организаций\ республик=ра лай=ххисен шут\нче пулн=? Ун чухне ёамр=ксемпе м\нле к=на \ёсем туман-ши; М\н чухл\ явап­л=х? /ёле те \ёле: ан .ркен к=на? ,ркенменнине пулах \нт\ =на 1983 ёулта районти шалти \ёсен пайне начальник=н политика ен\пе \ёлекен заместительне лартаёё\? Кунта та \ё к=т­к=с та явап­л=? Унта \ёлен\ хуш=рах заочн=й майпа Ч=ваш ял хуёа­л=х институт\нче механизаци факультет\нче в\ренет? П\р в=х=т­рах \ёлесе п\л. илме ансатах пулман? Ёемьене те п=хмалла: ачисем те п\ч\к? 1986 ёулччен в=й ху­рать в=л шалти \ёсен орган\нче? Унтан т\рл\ ё\рте в=й хума тивет =на? Темиёе хутчен район Совеч\н депутатне суйлаёё\? 1990 ёулта хал=х депутач\сен район Совеч\ ёамр=ксемпе \ёлеме уй=р­са лартать? Районти ёамр=ксемпе т\рл\рен кружоксем й\р­келет? В=рмар поселок\ 100 ёул тултарн= т\ле ёамр=ксен пултарул=х\пе выставка та хат\рлеё­ё\? В\сенчен х=ш-п\р экспонач\сем республик=ра призл= выр=нсене ё\нсе илеёё\? Каярахпа: районта ёам­р=к­сен пайне п\­терсен: п\р в=х=т \ёс\р те т=рса юлать? 1995 ёулта: районта хал=ха \ёпе тив\ётерекен центр уё=лсан: в=л унта директорта в=й хума тыт=нать те паянхи кунчченех т=­р=шать?

Ял хуёал=х академине в\ренсе п\терсен наука \ё\пе те т=­р=шать? Аспирантур=ра та в\ренме \лк\рет? 2000 ёулта =н=ёл= в\ренсе тухсан В?Нестерова техника наукисен кандидач\ ятне параёё\? Диссертаци темипе наука \ё\сем 8 пичетлен\? Районти обществ=лла \ёсене те активл= хутш=нать: физкультур=па: спортпа та тусл=: ыттисене те ёавнах с\­нет? Малашл=ха шанса: ёир\пп\н утать в=л пурн=ёра?

26 февраля 2004