Есе чунтан юратсан....

·        Сан=н ёыннусем район

/ёе чунтан юратсан???

Галина Константиновна Васильев=на чылайранпа п\лет\п? 1971-1976 ёул­сенче унпа районти “Х\рл\ ялав” хаёат редакций\нче п\рле \ёлеме т.р килч\? В=л ял хуёа­л=х пайне ертсе пыч\? Ёав ёулсенче районта ял хуёал=х\ самаях аталанн=чч\? Т\ш тыр= туса илес ен\пе район республик=ра малтисен рет\нче пын=? Наука ёит\н\в\семпе малта пыракан хуёал=хсен опыч\сене пурн=ёа к\ртесси ял хуёал=х пай\н \ё\нче т\п выр=нсенчен п\рне йы­ш=нн=? Ёут ёантал=к страницисем те т=т=шах к=ларса т=н=? Ахальтен мар \нт\ хаёат редакций\ конкурссене хутш=нса ёулсерен тен\ пек ёут ёанта­л=ка сыхлас т\л\шпе \ёлекен П\т\м Раёёейри обществ=н Т\п комитеч\н Пыс=к медальне: республик=ри обществ=н грамотисене илме тив\ёл\ пулн=?

/ёри пултарул=хне кура Галина Константиновн=на районти ял хуёал=х управлений\н главн=й агрономне лартаёё\? Ку \ёре вун т=ват= ёул: м\н пенсие тухичченех в=й хурать? Ёак должность ч=ннипех те кан=ёс=р пулнине =нланн= в=л: апла пулин те х=раса .кмен? Шанса пан= явапл= \ёре х=й\н м\н пур =стал=хне: п\л\вне пан=? Иртен пуёласа в=х=та шутламас=р уй-хирте тух=ёл= тыр-пул ёит\нтерессиш\н к\решн\? В=л в=х=тра кашни колхозпа совхозрах ял хуёал=х культурисене ёит\нтермелли ё\р \ё\н наука т\л\ш\нчен ёир\плетн\ системине туса ха­т\рлен\? Й.ёек ё\рсене известь ё=н=х\ сапн=: фосфор ё=н=х\пе: тисл\кпе пуянлатн=? Районти “Сельхозхими” п\рлеш\в\н отряч\сем уйр=мах пуёарул=х к=тарт­н=: стахановла \ёлен\? Т=пра пул=хне минералл= удобренисемпе пуянлатн=? Самолетсемпе те ан­л=н ус= курн=?

Ё\р улмирен пыс=к тух=ё илес тесе малтан в\сен т\рл\рен сорч\сене хам=р пат=рта с=наса п=хн=? “Невский” сорт тух=ёл=рах ёит\ннине шута илсе ун=н лапт=кне пыс=клатн=? Хир с\л­лине хир\ё к\решмелли технологипе анл=н ус= курн=? Хуёал=хсенче ус=с=р выртакан п\р гектар ё\р те пулман?

Ё\р \ё культурине .стерес: кашни лапт=кран пыс=крах ту­п=ш илес тесе агрономсемпе: бригадирсемпе: звеньевойсемпе: механизаторсемпе семинарсем т=­т=шах й\ркелен\: в\сене тив\ёл\ п\л. пама т=р=шн=? Ёав=н пек семинарсенче Г?Васильева глав­н=й агроном п\рре к=на мар тухса калаён=: ус=лл= канашсем пан=?

Пыс=к тух=ё паракан ял ху­ёал=х культурисен ё\н\ сорч\сене районта акса-лартса ёит\нтерессине те малти выр=на хун=?

Галина Константиновна 1934 ёулхи январ\н 9-м\ш\нче Удмурт Республикинче Сарапул хулинче ёуралн=? Часах в\сен ёемйи Кавала куёса килет? Галя ялти в=там шкулта в\ренме пуёлать? Ёуллахи каникул в=х=т\нче ытти ачасем пекех уйра тыр= вырн=: молотилк=па ёапн=: ут= ёулн=: уйри м\н пур \ёсене хутш=нн=? Паллах: Асл= Отечественн=й в=рё= ёул\сем унш=н та ё=м=л пулман?

Ялти в=там шкултан в\ренсе тухсан Хусанти ял хуёал=х институтне в\ренме к\рет? Унта пил\к ёул в\ренсе агроном специальноёне илет?

Алла диплом илсен Ч=ваш Республикине тавр=нать? Малтанах С\нт\рв=рри район\нчи “Слава” колхозра виё\ ёул хушши т\п агрономра т=р=шул=х к=тартать?

Ёамр=к специалиста т=ван район х=й патне ил\ртет? В=л хам=р района куёса килет? 1961 ёултан пуёласа .сен-т=рансене хурт-к=пшанк=семпе чир-ч\р­сенчен сыхлас ен\пе \ёлекен ра­йонти отряд=н т\п агроном\нче в=й хума тыт=нать? Ёак ёулсенче районти колхозсемпе совхозсенче ёум кур=ксене п\терме чи малтан гербицидсемпе анл=н ус= курма пуёлан=? Самолетпа ус= курнис\р пуёне: ял хуёал=х техникипе \ёлеме отрядсем й\ркелен\? Ёав=нпа хуёал=хсен уй\сем ёум кур=ксенчен таса .сн\? В=р­л=хсене имёамламас=р п\р гектар та акман?

Вун= ёул т=р=шн= в=л отряд=н т\п агроном\нче? Ёав=н хыёё=н \нт\ х=й\н \ёне район хаёач\пе ёых=нтарать?

Пултарулл= та с=пайл= х\ра­р=м - Галина Константиновна: хуть те =ёта \ёлесен те% отряд=н т\п агроном\-и в=л: район хаёач\н ял хуёал=х пай\н пуёл=х\ е ял хуёал=х управлений\н т\п агроном\ - х=й\н \ёне чун-ч\ререн пар=нса пурн=ёлан=: шанса пан= явапл= должноёра х=й\н м\н пур п\л\вне: =стал=хне к=тартн=: ыр= ен\пе тар=н й\р х=варн=: ёав=н­ш=н =на хисеплен\?

Район хаёат\нче \ёлеме п=­рахсан та в=л редакципе тач= ёых=ну тытн=? Хуёал=хсенче малта пыракансен опытне \ёе м\нле к\ртсе пыни ёинчен статья­сем т=т=шах ёырса т=н=: мухтава тив\ён\ ё\р \ёчен\сене ырлан=: кахалсене критиклен\? Ахальтен мар \нт\ =на хаёат редакций\ темиёе хутчен те Хисеп грамотисемпе наград=ласа чыс тун=? Ун=н пархатарл= \ёне пыс=ка хурса хаклан=?

Ял хуёал=х отрасл\нче нумай ёул т.р\ к=м=лпа \ёлен\ш\н Ч=ваш АССР ял хуёал=х министерствипе агропромышленность комплекс\н \ёчен\сен профсою­з=н облаёри комитеч\: Ч=ваш АССР хал=х контроль комитеч\: КПСС райком\пе райсовет \ёт=в­ком\: РАПОпа ял хуёал=х \ёче­н\сен профсоюз райком\ темиёе хутчен те Хисеп грамотисемпе наград=лан=?

2002 ёула Галина Константиновна ниепле те манма пултараймасть? Ёав ёулхине \нт\ Ч=ваш Республикин Президенч\ Н?Федоров =на тата “Урмарский” совхоз директор\нче \ёлен\ Н?Николаева алла ёыхмалли сехет парнелен\? Ёак= мар-и в\сен малтанхи ёул\нчи \ёри хастарл=хне пал=ртса чыслани тата ватл=хра хисеплени? Ёак=нш=н \ё ветеран\ ч=ннипех те сав=нать?

Галина Константиновн=па м=­ш=р\ - Вениамин Васильевич ик\ ача п=хса ёит\нтерн\? Ик­к\ш\ те асл= п\л. илн\? Владислав Шупашкарти п\р предприятин генеральн=й директор\ пулса \ёлет? Маргарита культура училищинче в\рентекен пулса в=й хурать?

А? ХОВАНСКИЙ:

Раёёей Журналисч\сен союз\н член\?

23 марта 2004