Будет ли дорога к спасению?

Хуёал=хсенчи отчетл= пухусенчен

Ё+л+н+ё ёул/ пул/-ши;

Раёёейре те: республик=ра та: районсенче те ял хуёал=хне аталантарас т\л\шпе  ёир\п мер=сем йыш=нас пирки калаёаёё\: м\нш\н тесен хуёал=хсенчен чылай=ш\ йыв=р лару-т=рура? Ё=­л=­н=ё ёул\ =ёта-ши; Ниёта та мар-хам=рта? /ёе й\ркелеме п\л­нинче? Яч\ш\н мар: туп=ш илессиш\н в=й хумалла? Туп=ш илес тесен вара п\р-п\р отрасл\н технологи юх=мне лай=х п\лмелле? Хальхи в=х=три технологие алла илес тесен паянхи самана ыйт=в\сене тив\ётерекен техника тата =ста специалист­сем кир­л\? Ку вара Ё\н\м=нт=рсемш\н п=хса та кур=нмасть? Апла-и: капла-и ял хуёал=х производстви кунта п\р выр=нта т=п=ртатса т=рать?

Отчетл= пухура тухса каланинчен ял хуёал=х предприяти­й\сенчи й\ркес\рл\хсем район администраций\н ял хуёал=х управлений\н начальник\н заместител\н Н?Васильев=н чунне ыраттарни пал=рч\?

“Шептаховский” хуёал=х пред­седател\н заместител\ В?Трофимов отчет\нчен ёак= кур=нч\%

- К=ёалхи январ\н 1-м\ш\ т\л­не м=йракалл= шултра выль=хсем 59 пуё: ёав шутран с=вакан \несем - 24? П\лт\р м=йракалл= шултра выль=хсем 70 пуё пулн=: с=вакан \несем - 30?  29 п=ру илн\? Ёамр=к \не выль=хсене 34 пуё хал=ха сутн=? 3 п=ру т\рл\ с=лтавсене пула вилн\? 418 центнер с\т суса илн\? Сыснасен шуч\ те чакса пын=? 2003 ёулта 89 пуё пулн= пулсан: к=ёалхи январь уй=х\ т\лне 54 к=на юлн=? Хальхи в=­х=тра 21 пуё сысна: 34 \не? Ё=в=р­лакан 11 сысна аминчен 157 ёура илн\? Хуёал=хра 70 гектар акн= тул=ран амбар виёипе 77 центнер туса илн\? Урпа 88 гектар: ёав шутран 50 гектар\ сим\с апатл=х? Вика 26 гектар акн=? +на та сим\с апатл=х ус= курн=? Тух=ё\сем пурин те п\ч\к? Выль=х-ч\рл\х валли фураж 570 центнер: ут= - 400: ул=м 400 центнер хат\рле­р\м\р? Иртн\ ёул ёунтармалли-с\рмелли материалсем 128 пин тенк\л\х илсе т=каклан=? Электроэнергиш\н 59 пин тенк\ к=ларса хума тивн\? 313 пинне \ё укёи­ш\н шутласа пан=: 370 пин тенк\ хал=ха т.лен\: пар=мсем татах пур-ха? Ку цифр=сем: малтанхи ёулсемпе танлаштарсан: кул=шла та пек: анчах та паянхи кун ёав тери чуна ыраттаракан цифр=сем? Каплах пулсан =ёта ёит\­п\р: текен ыйту х=лхара ян=рать?

Хуёал=ха ертсе пыракансене залра ларакан хал=х чылай ыйтусем пач\? Нумай=шне хуёал=­х=н паянхи ш=пи интереслентерч\?

Н?Васильев пух=ва пуётар=ннисене агропромышленность производствине патшал=х й\ркелесе т=малли тата пул=шмалли \ёсен т\ллевл\ задачисене т\пл\н =н­лантарч\? Хуёал=ха т\пренех п\т­ме парас мар тесех \нт\ А?Матвеев предпринимателе ёак \ёе яв=ётарч\ё? Й\ркелл\ \ёлекен та­та туп=ш паракан агропромышленность производстви туса хурасси пулч\ пухури чи ёив\ч ыйтусенчен п\ри? “Шептаховский” ху­ёал=хра “Рассвет” тулли мар явап­л= общество туса хуч\ё? Ун=н генеральн=й директор\ - А?Матвеев предприниматель? В=л Чупай ял ёынни? /ёчен те харс=р ёемье­ре ёит\нн\скер: \ёе м\н п\ч\крен х=н=хса пын=? Ё\р \ё\ \ёчен ёынна юратать? Ёапла вара ку ялта “Шептаховский” ху­ёал=хпа “Рассвет” тулли мар явапл= общество \ёлеме пуёлать?

К=ёалхи ёур акинче “Рассвет” 400 гектар ёинче т\ш тыр= культурисем акса-лартса илес­ш\н? Ё\н\рен й\ркеленн\ хуёал=х руководител\пе кил\ш.пе \ёлемеллине пал=ртр\ё пухура? Пуётар=нн= хал=х залра п\р в=х=т шавласа илч\? Х=ш\сене кил\шр\ ку пуёару: х=ш-п\рисем х=йсен к=м=лс=рл=хне пал=ртр\ё? Ё=л=н=ё ёул\ пул\-ши;  тер\ё? Т\рл\ ыйтусем пач\ё ё\н\ хуёал=х=н пуё­л=хне? В=л вара ял хал=хне \ёпе тив\ётересси: социалл= пурн=ё условий\сене лай=хлатасси: пур­л=х шайне .стересси: ё\р пул=хне пуянлатса пырасси пирки т\п­л\н каласа =нлантарч\?

Юлашкинчен п\р шух=шл= пулса хуёал=ха п\тме памалла марри патне ёитр\ё?

Ёав=н пекех Чулкас ял администраций\н пуёл=х\ Н?Петров п\лт\рхи \ё итог\семпе паллаштарч\? К=ёал тумалли плансем ёинчен калар\?

А? НИКОЛАЕВА?

24 марта 2004