Малтанхи хакпа

Республикăра тухса тăракан тата районти «Хĕрлĕ ялав» хаçата 2009 çулăн иккĕмĕш çур çулĕ валли хальхи хакпа çырăнмалли тапхăр вĕçлениччен вăхăт нумай юлмарĕ. Вăл мартăн 31-мĕшĕччен пырать. Пирĕн корреспондент А.Хованский Вăрмар тата Куславкка районĕсен почтамт начальникĕпе С.Римановпа тĕл пулса калаçнă. Ăна хăш-пĕр ыйтусем çине хуравлама ыйтнă.

- Сергей Иванович, хаçат-журнал çырăнтармалли иртнĕ кампани пирки мĕн калама пултаратăр?

- Калас пулать, почтальонсем, çыхăну уйрăмĕсен ĕçченĕсем çине тăрса ĕçленипе эпир ăна ăнăçлă вĕçлерĕмĕр, ума лартнă тĕллевсене пурнăçларăмăр. Шутласа пăхнă тăрăх, кашни 1000 çын пуçне 591 экземпляр хаçат-журнал килсе тăрать. Ку енĕпе чылай çыхăну уйрăмĕсем ăнăçлă ĕçлесе пынине палăртмалла. Уйрăмах республикăра тата районта тухса тăракан хаçатсене юратса çырăнаççĕ вулакансем. Пурнăçпа тан пырас тесен, вĕсемсĕр мĕнле пултăр-ха ĕнтĕ вăл. Район хаçатне кашни киле çитерес тĕлĕшпе Мăнçырмари (çыхăну уйрăмĕн начальникĕ Е.Николаева), Кивĕ Вăрмарти (Л.Сереброва), Арапуçĕнчи (Н.Ионова), Пысăк Енккассинчи (П.Яковлева), Тикашри (Л.Ильина) тата ытти хăш-пĕр çыхăну уйрăмĕсем начар мар ĕçлеççĕ. Тата çакна палăртни те вырăнлă. Уйрăм предприятисемпе организацисен, учрежденисен руководителĕсем пире ĕçре пулăшса пыраççĕ. Вĕсен шутне «Урмарская» кайăк-кĕшĕк фабрикине (директорĕ Н.Петров), элеватора (В.Александров), район больницине (Н.Васильева) кĕртмелле. Вĕсене тав сăмахĕ калатăп.

- Хаçатсене кăçалхи иккĕмĕш çур çулшăн малтанхи хакпа çырăнтармалли тапхăр пырать. Вулакансене мĕн сĕнесшĕн?

- Хаçата йÿнĕрех тÿлесе малтанхи хакпа çырăнни кашни çемьешĕнех усăллă. Вăл çемье бюджетне перекетлет. Кам пĕлет, хальхи саманара темĕн кĕтме те пулать. Хаксем хăпараççĕ те, хăпараççĕ. Хаçат-журналсене ан пырса тивтĕрччĕ çеç. Çавăнпа та маларах çырăннин усси пурах. Йÿнĕ хакпа çырăнмаллин вăхăчĕ те вĕçленсе килет, мартăн 31-мĕшĕччен кăна. Çавăнпа эпĕ хуçалăхсен, предприятисемпе организацисен, учрежденисен руководителĕсене, хаçат çырăнса илекенсене тепĕр хут аса илтересшĕн: подпискăна паян-ыран йĕркеленинчен лайăххи çук. Ку енĕпе хула тата ял тăрăхĕсен пуçлăхĕсен те яваплăха ÿстермелле. Республика тата район хаçатне кашниех çырăнса илтĕр тесе тăрăшмалла. Васкăр, йÿнĕ хакпа çырăнса юлăр!

18 марта 2009